Ik regel mijn zorg goed 2023

Vind, stap voor stap, de beste zorgverzekering die bij jou past, stap eenvoudig over én bespaar 

Vergelijk alle 73 zorgverzekeringen in 1 minuut

Vergelijk alle extra dekkingen

Vind de goedkoopste zorgverzekering die bij jou past, stap over én bespaar tot €350,- per jaar

Ik regel mijn zorg goed 2023

Ik regel mijn zorg goed is een campagne van de Rijksoverheid. De Rijksoverheid probeert via diverse commercials via TV en radio mensen te helpen met allerlei vragen rondom de zorgverzekering en raadt aan om zorgverzekeringen te vergelijken. 

Ontdek wat de beste zorgverzekering voor jou is met onze gratis zorgvergelijker. Stap vandaag nog over naar de beste zorgverzekering 2023.

Reclame animatie 'ik regel mijn zorg goed'

In deze animatie van de Rijksoverheid vertelt Joop waarom hij het zo fijn vindt dat hij kan overstappen naar een andere zorgverzekeraar. 

Belangrijkste vragen ‘ ik regel mijn zorg goed ’ campagne

De belangrijkste vragen die de ‘ ik regel mijn zorg goed ’ campagne beantwoordt zijn de volgende:

  • Waar moet ik aan denken bij het overstappen van zorgverzekeraar?
  • Wanneer heb ik recht op zorgtoeslag?
  • Is fysiotherapie opgenomen in het basispakket?
  • Welke medicijnen krijg ik vergoed?
  • Is een zorgverzekering verplicht?
  • Hoe is de zorgverzekering in Nederland geregeld?

Antwoorden op deze vragen vind je op ikregelmijnzorggoed.nl. Verder vind je hier ook tips over overstappen, zorgtoeslag, vergoedingen en alle regels over je zorgverzekering. De ‘ Ik regel mijn zorg goed ’ campagne is gestart in 2017.

Ontdek wat de beste zorgverzekering voor jou is in 2022 door zorgverzekeringen te vergelijken.

Past je huidige zorgverzekering nog wel bij de behoefte die je volgend jaar nodig denkt te hebben? Het is belangrijk op te kijken naar je huidige zorgsituatie. De zorgverzekeringen veranderen ieder jaar waardoor het goed mogelijk is dat je huidige zorgverzekering niet meer voldoet aan jouw behoeften. Door je zorgverzekering te vergelijken kan het zomaar zijn dat je elders beter/goedkoper verzekerd kan zijn voor 2022.

Tot en met 31 december 2021 is het mogelijk om te wisselen van zorgverzekeraar. Je huidige zorgverzekering, ook wel de zorgpolis genoemd, wordt door je nieuwe zorgverzekeraar automatisch voor je opgezegd.